Over ons


Race Mania is een Slot Car Racing-centrum in hartje Ruurlo, opgericht in december 2018. Ons streven is om onze gasten een geweldige retro-racebeleving te laten ervaren, daar zetten wij ons graag voor in.

 

Team Race Mania RuurloWat is Race Mania?

Race Mania is het grootste Slot Car Racing centrum van Europa! De grote zaal van Gastronomie De Luifel is omgetoverd tot een unieke speelhal waar zowel jong en oud zich kan vermaken. Dit is gerealiseerd met medewerking van het Repair Café Ruurlo, vele hobbyisten en verschillende SlotRace verenigingen binnen Nederland. Het fenomeen Slot Car racing bestaat al sinds de jaren vijftig en gaat over het racen met elektrisch aangedreven modelauto's die op een voorgevormde racebaan rijden. In de banen zijn vier sleuven (slots) aangebracht waarin het geleideschoentje van het autootje zich voortbeweegt. Bij Race Mania is het mogelijk om met 32 mensen tegelijk te racen, zowel in competitieverband als vriendschappelijk. De rondetijden worden bijgehouden middels displays die zich rondom de racebaan bevinden.

Hoe werkt het?

Als een echte coureur zal je worden ontvangen in Race Mania. Na een korte uitleg over de werking van de auto’s en de retrobaan gaan we aan de slag met de kwalificatierondes. Nadat je tijdens het eerste half uur hebt kunnen bekwamen op de zes internationale oefencircuits begint het echte werk op de twee hoofdbanen. Deze twee banen kunnen middels tijdregistratie en baanwisselingen er voor zorgen dat je daadwerkelijk ook weet wie de beste coureur is van het gezelschap. De spanning is dan ook te snijden en wees niet verbaasd als de mede-coureurs zich op het circuit helemaal laten gaan. 

Tussen de wedstrijden door is er nog tijd om, afhankelijk van het arrangement, een drankje te nuttigen en je te wagen aan de klassieke Arcade games die ook aanwezig zijn in de zaal.

 Ladies and gentleman, start your engines!